od 2018-03-03 do 2018-12-08

Dobrze przyprawione - rodzinne staropolskie warsztaty kulinarne

Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą też spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły oraz poznać produkty, które dziś są zapomniane

3 marca - pieprz, szafran
7 kwietnia - liść laurowy, ziele angielskie
12 maja - dzikie przyprawy
2 czerwca - mięta, bazylia
22 września - rozmaryn, tymianek, majeranek
20 października - imbir, gałka i kwiat muszkatołowy
17 listopada - sól
8 grudnia - cynamon, anyż, kardamon, goździk

Godziny: 10.00–12.00 i 14.00–16.00

Gdzie: Villa Intrata, ul. Stanisława Kostki Potockiego 23 

Dla kogo: rodziny z dziećmi od 8 lat

Zapraszamy na kulinarny cykl o przyprawach! Na każdych warsztatach poznamy inną grupę przypraw i dowiemy się o ich pochodzeniu, historii oraz wykorzystaniu dawniej i dziś. Znane i nieznane przyprawy dotkniemy, powąchamy i spróbujemy. Nauczymy się komponować je z różnymi produktami, a niektóre połączenia z pewnością nas zaskoczą! Można wziąć udział w całym cyklu albo w wybranych warsztatach. Każde kolejne spotkanie będzie rozwijało dotychczasowe umiejętności i dostarczało nowej wiedzy. 

BILETY (50 zł zwykły; 30 zł ulgowy) można kupić:

KONTAKT:

Paulina Szulist-Płuciniczak, e-mail: pszulist@muzeum-wilanow.pl; tel.: 22 544 27 87

Strona organizatora tutaj 

 

Warszawa

Terminy
2018-03-03 - 2018-12-08
Cena
30 zł pojedyncze zajęcia
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję