od 2015-12-19 do 2015-12-19

Warsztaty kulinarne: Zdrowo jemy, zdrowo żyjemy

Fundacja Zwalcz Nudę zaprasza na kolejną serię warsztatów kulinarnych. Co tym razem czeka młodych kucharzy?

Polska Wigilia - kluski z makiem i kisiel żurawinowy. Każdy doprawia mak tak jak lubi, ktoś ze skórką pomarańczowa a ktoś bez orzechów - każdy przyrządzi swój mak szefa! Zimny kisiel żurawinowy ze śmietaną to wigilijny przysmak nie tylko dzieci. Lubicie rzadki do picia czy gesty do jedzenia łyżeczką?

 Zajecia poprowadzi Monika Węgrzyn, która jest dziennikarką od lat propagującą zdrowy styl życia. Współpracowała z magazynem "Moda na zdrowie", a obecnie prowadzi dział kuchni w magazynach "Żyjmy dłużej" i "Superlinia". Pisze też w magazynie dla rodziców "Gaga". Współpracuje z programem Miasta Warszawy "Wiem, co jem". Brała udział w warsztatach dla edukatorów kulinarnych prowadzonych przez fundację "Szkoła na widelcu". Mama trójki dzieci w bardzo różnym wieku. Miłośniczka kaszy jaglanej i innych tradycyjnych smaków kuchni polskiej.

Zajęcia są prowadzone na terenie warszawskiego BioBazaru, dzięki czemu mamy stały dostęp do najlepszych, ekologicznych produktów. W trakcie warsztatów rodzice mogą pomagać swoim dzieciom lub spędzić czas w najbardziej BIO miejscu Warszawy.

Zapraszamy dzieci w wieku od 4-10 lat.

Warsztaty odbywają się pod honorowym patronatem Rzecznika Praw Dziecka.

Program zajęć

Termin: 19 grudzień 2015
Godzina: 11:00
Miejsce: Warszawski BIOBAZAR, ul. Żelazna 51/53, Hala 3
Strona organizatora: Warsztaty kulinarne

 

Warszawa

Terminy
2015-12-19
Cena
3

3 Tatentowiczow dodało do Ulubionych to wydarzenie. Dodaj i Ty!

Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję