Eko pyszności

Przepis na pieczoną gruszkę

Za oknem jesień, więc pora na smaczny, wartościowy oraz pożywny deser z pieczonych gruszek.

 

 

Przepis na pieczona gruszkę

 

 

Składniki (4 porcje):

  • Gruszka – 2 sztuki
  • Serek homogenizowany (naturalny) – 1 opakowanie (200g)
  • Migdały – 8 sztuk
  • Wiórki kokosowe – 2 łyżki
  • Miód pszczeli – 2 łyżki
  • Cynamon – 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Gruszki rozkroić wzdłuż, polać miodem, posypać cynamonem. Do naczynia żaroodpornego wlać ½ szklanki wody, a następnie umieścić gruszki. Piec około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Do serka homogenizowanego dodać 1 łyżeczkę miodu, wiórki kokosowe oraz szczyptę cynamonu, całość wymieszać. Migdały drobno posiekać. Na upieczone gruszki wyłożyć serek oraz migdały. Gruszkę podawać na ciepło.

 

 

Autor http://www.fit-amina.pl/ Z zawodu i z zamiłowania dyplomowana dietetyczka, która na co dzień prowadzi własną poradnie dietetyczną "Fit-amina". Pisze bloga, poświęconego tej tematyce.
Podoba Ci się ten artykuł? Dołącz do społeczności rodziców i bądź na bieżąco!
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję