od 2016-03-17 do 2016-04-15

Wielkanocne warsztaty kulinarne dla szkół

Śniadanie wielkanocne – świąteczne, uroczyste, wyjątkowe. Zarówno dziś, jak i dawniej Wielkanoc była czasem szczególnym, również kulinarnie.

Zależnie od zamożności liczba i wyszukanie potraw na wielkanocnym stole były  zróżnicowane. U szlachty i magnatów nie brakowało wędlin, drobiu, pieczeni, w tym z dziczyzny. Obficie prezentowały się wypieki, wśród których prym wiodły wielkanocne baby i baranek z ciasta. Oczywiście były też pisanki!

My podczas warsztatów kulinarnych zaproponujemy tradycyjny żur i paschę z cykatami. Zechcemy też skupić się na roli zakwasu w kuchni i pokażemy, jak przyrządzić zakwas idealny!

Program zajęć

ODBIORCY: uczniowie szkoły podstawowej, gimnazjum i szkół średnich (również o profilu gastronomicznym)
LICZBA OSÓB: maks. 20 osób w grupie 
MIEJSCE: Villa Intrata, ul. S.K. Potockiego 23
TERMINY: wtorki i czwartki, godz. 9.30 i 12.00 (do 17 kwietnia 2016 r.) 
KOSZT: 300 zł od całej grupy + 10 zł od osoby
REZERWACJA: tel. 22 544 28 50, 
                        e-mail: bilety@muzeum-wilanow.pl,
                        przez internet: bilety.wilanow-palac.pl

Warszawa

Terminy
2016-03-17 - 2016-04-15
Cena
300 zł pojedyncze zajęcia
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję