od 2016-11-17 do 2016-11-17

Premiera książki Alaina Ducasse’a „Naturalnie”

Premiera pierwszej w Polsce książki kulinarnej „Naturalnie” Alaina Ducasse’a, najsłynniejszego kucharza świata!

Zapraszamy 17 listopada o 18:00 do Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie na rozmowę o autorze,
jego gotowaniu i o książce „Naturalnie”, którą poprowadzi Łukasz Modelski, dziennikarz kulinarny,
gospodarz audycji "Droga przez mąkę" w radiowej Dwójce.
Porozmawia on z Dawidem Balaną – szefem kuchni restauracji Kieliszki na Próżnej
i Małgorzatą Mintą – dziennikarką i blogerką kulinarną.
Dawid Balana, jedyny Polak, który skończył prestiżową szkołę gotowania Alain Ducasse Education
opowie o specyfice pracy w restauracjach Alaina Ducasse’a
i zdradzi tajniki jego kuchni. Wyjawi też, jak dania zebrane w książce „Naturalnie” przyrządza się
w warunkach restauracyjnych i które sztuczki szefów kuchni mogą przydać się każdemu z nas.

Wieczór umili nam poczęstunek przygotowany na podstawie dań z książki przez duet
„Pod Przykrywką” i symboliczna lampka francuskiego wina ufundowanego przez restaurację
Kieliszki na Próżnej.
W czasie spotkania książka „Naturalnie” będzie dostępna w specjalnej rabatowej cenie.
Wstęp wolny! Zapraszamy!

Program zajęć

czas: czwartek, 17 listopada, godz. 18:00

miejsce: Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, Sala Skłodowskiej, 4. piętro

cena: wstęp wolny

strona organizatora: www.wydawnictwodwiesiostry.pl

Warszawa

Terminy
2016-11-17
Cena
Używamy plików cookies (ang.ciasteczka), by ułatwić korzystanie z serwisu tatento.pl i miejscaprzyjaznedzieciom.pl. Jeśli nie życzysz sobie, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku, zmień ustawienia swojej przeglądarki.
akceptuję