Serdecznie zapraszamy na warsztat pt."Jak prawidłowo zbilansować wegańskie menu na cały dzień - teoria i praktyka", który odbędzie się w dniu 11 października (niedziela), w godzinach 13-16 w Znajomi Znajomych ul. Wilcza 58A
Na warsztat zapraszają Alicja Szepietowska, która prowadzi bloga Alicja w krainie warzyw http://alicjawkrainiewarzyw.blogspot.com/ oraz Hanna Stolińska, weganka, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia.
Jeśli jesteś osobą, która chce przejść na dietę wegetariańską/wegańską, ale nie wiesz jak komponować posiłki, żeby dostarczyć swojemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych lub jesteś już na diecie wege, a chciałbyś uzupełnić swoją wiedzę – ten warsztat jest dla Ciebie! Uczestnicy dowiedzą się jak prawidłowo zbilansować posiłki od śniadania do kolacji oraz o jakie składniki należy szczególnie zadbać na diecie wegańskiej. Będą mieli również okazję uczestniczyć w przygotowaniu posiłków na cały dzień oraz spróbować gotowych dań.
Hanna Stolińska opowie o tym jakie składniki są ważne na diecie wegańskiej i w jakich produktach występują, czyli na co zwrócić szczególną uwagę komponując swoje posiłki. Opisze wartość energetyczną i odżywczą potraw przygotowywanych na warsztatach z odniesieniem do zalecanych norm dla kobiet, mężczyzn i dzieci. Na koniec przeprowadzi quiz wiedzy żywieniowej z nagrodami.
Alicja Szepietowska pokaże jak przygotować wegańskie posiłki na cały dzień: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację, opowie o tym jakie produkty wybierać, gdzie je kupować, jak ułatwić sobie pracę w kuchni, żeby było smacznie, zdrowo, ale też szybko.
Udowodnimy, że dobrze zbilansowana dieta roślinna to doskonała alternatywa dla osób zapracowanych, bo przygotowane potrawy nadawać się będą do dłuższego przechowywania i zamrożenia, bez straty wartości odżywczych.
Termin: 11 październik 2015
Godzina: 13:00 -16:00
Miejsce: Znajomi Znajomych, ul. Wilcza 58A, Warszawa
Strona organizatora: Jak zbilansować weganskie menu na cały dzień?
© 2021 E-maNufactura